Anàlisi transaccional

La filosofia de l'Anàlisi Transaccion parteix del principi que "tots naixem bé". Berne deia metafòricament "tots naixem prínceps i princeses". Després en les nostres relacions amb els altres prenem decisions autolimitadoras amb les que ens convertim en "gripaus o granotes encantades".

El segon principi en què es basa l’ AT és que tots tenim un cert potencial humà determinat pels condicionaments genètics, circumstàncies de salut, i socials d'origen i procedència, però un cert potencial humà, que podem desenvolupar.

Les limitacions externes al desenvolupament del nostre potencial humà, i sobretot les limitacions internes decidides aviat, produeixen la infelicitat, l'auto-limitació de les habilitats personals per resoldre problemes i enfrontar-nos a la vida i en definitiva a la patologia. De manera que jo sóc el responsable de la meva vida i decideixo el que és bo per a mi.

El tercer principi en què basa la seva filosofia l'AT és que tots podem canviar darrere de l'autonomia i tots tenim els recursos necessaris per fer-ho. Aquests recursos poden ser personals o relacionals i inclouen la possibilitat de prendre noves decisions més autopotenciadores.

L'objectiu de l'Anàlisi Transaccional és l'autonomia que es defineix per:

•    La consciència o capacitat de distingir la realitat de la fantasia interna projectada sobre el que em passa o el que passa.
•     L'espontaneïtat o capacitat d'expressar els meus propis pensaments, sentiments i necessitats i d'actuar en conseqüència.
•    La intimitat o capacitat d'obrir-me a l'altre, estar pròxim, proper i ser autèntic amb l'altre amb reciprocitat.
•    L'ètica o capacitat de triar actuar en cada context respectant els propis valors assumits.
•    L'Anàlisi Transaccional permet comprendre com entrem en relació amb els altres, el que busquem en les nostres relacions i quines són les nostres arrels ocultes que ens fan reaccionar de manera repetitiva.
•    Sentir i prendre consciència de què és el que passa en nosaltres i per tant què necessitem, desitgem i quines són les nostres metes.
•    Actuar i prendre la iniciativa per posar en marxa els canvis personals, relacionals o organitzacionals. Utilitzar els Permisos, Proteccions i la potència necessaris per aconseguir el nostre desenvolupament i evolució.

 
Lluisa Coll, Col.legiada nún. 15985 - T 606 847 070 / contacte
template joomla by JoomSpirit